Nieuwsberichten

Inschrijvingen 2023-2024

De puzzel voor 2023-2024 ligt bijna helemaal. Het scenario die we gepland/gehoopt hadden in de winter, viel in het water toen bleek dat de Herenploeg begon te wankelen. De gemeente stelde een deadline op 15 mei om onze wensen voor het gebruik van de sporthal te bezorgen én ook Volley Oost-Vlaanderen stelde een deadline op 20 mei om ploegen voor het nieuwe seizoen in te schrijven.

Op de bestuursvergadering van 13 mei hebben we moeten concluderen dat we géén constructie op poten gekregen hebben om een "nieuwe" Herenploeg te ondersteunen.  Restte ons om, mét pijn in het hart, een definitief besluit te moeten nemen om géén Herenploeg in te richten, en te kiezen voor een U19.

Dit maakt meteen dat we één van de weinige Herenclubs zijn in Oost-Vlaanderen die volgend seizoen een volledige jeugdreeks aanbieden: van U7 tot en met U19. Dat er in de toekomst opnieuw een échte Herenploeg zal zijn, staat als een paal boven water.

Kuros Heren blijft consequent kiezen om de ploegen zodanig op te stellen dat iedereen wedstrijdplezier kan beleven. Er moest dus definitief beslist worden hoeveel ploegen we voor elke reeks inschreven. Die kogel is door de kerk. Nu moeten we de ploegsamenstelling nog wat verfijnen, maar die info bezorgen we jullie per ploeg of individueel in de komende weken.

 

Onderstaand alvast een overzicht van de ploegen, de aangevraagde trainingsmomenten en de aangevraagde wedstrijdmomenten voor thuiswedstrijden.


Let op: de trainingen met (*) = onder voorbehoud van toestemming zaalgebruik door de gemeente.

Ploeg

Training

Thuiswedstrijden op

U19

Dinsdag van 20u.00 tot 22u.00

Vrijdag van 20u.00 tot 22u.00

Zaterdag om 20u.00

U17

Woensdag van 20u. tot 21u.30 (*)
Vrijdag van 19u.00 tot 20u.30

Zaterdag om 16u.30

U15 a

Maandag van 18u.30 tot 20u.00

Woensdag van 18u.30 tot 20u.00

Zaterdag om 13u.30

U15 b

Maandag van 18u.30 tot 20u.00
Vrijdag van 18u.30 tot 20u.00

Zaterdag om 10u.00

U13 a

Dinsdag van 18u.30 tot 20u.00
Donderdag van 18u.30 tot 20u.00

Zaterdag om 13u.30

U13 b

Dinsdag van 18u.30 tot 20u.00
Donderdag van 18u.30 tot 20u.00

Zaterdag om 17u.00

U11-2B a

Maandag van 18u.30 tot 20u.00
Woensdag van 16u.00 tot 17u.30 (*)

Zaterdag om 13u.30

U11-2B b

Maandag van 18u.30 tot 20u.00
Woensdag van 16u.00 tot 17u.30 (*)

Zaterdag om 13u.30

U11-2.0

Zaterdag van 10u.30 tot 12u.00

2 x thuistornooi op zondagvoormiddag

U9 a en b

Zaterdag van 11u.00 tot 12u.00

Deelname aan Start2Volley-tornooien

U7 (a en b)

Zaterdag van 10u.00 tot 11u.00

 

Voor de U19, U17 en U15-ploegen starten de trainingen vanaf 7 augustus (communicatie volgt per ploeg via de trainers)

Voor de U13-, U11-, U9- en U7-ploegen verwelkomen we graag iedereen op zaterdag 19 augustus om 10 uur voor de startdag. De kids worden door al onze jeugdcoaches opgewarmd voor het nieuwe seizoen én maken kennis met hun nieuwe ploeg en coaches. Voor de ouders voorzien we alle nodige info voor het nieuwe seizoen én uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen aan het bestuur.

Alle info i.v.m. lidmaatschap kan je terugvinden op https://www.vckuroszulte.be/Lidmaatschap en wie interesse heeft om zich voor het éérst in te schrijven kan terecht op
Nieuws over de verbouwing van zaal A
Update 20/04

Trainingen:

 1. Dank zij de prima planning én communicatie van de gemeente Zulte, is er morgen, vrijdag 21/04, géén training omdat de sporthal géén elektriciteit heeft en er ook nergens in Zulte en omstreken een stroomgroep te vinden is om dit probleem even bij te passen.

 2. Zaterdag 22/04 is er WEL training, want om middernacht gaan we weer stroom hebben.

 3. Omdat het dit weekend het laatste wedstrijdweekend is, stoppen vanaf volgende week alle trainingen, m.u.v. de balgewenning (U7 & U9) op zaterdagvoormiddag: zij gaan nog door tot en met 13 mei!

Hou uiteraard de info per ploeg in de gaten voor eventuele wijzigingen of wie weet... een beachtraining?
A(n)ja, de laatste match, die moet je mij nog schenken…
Het thuisseizoen zit er op, de laatste uitwedstrijden worden in het weekend van 17 of 24 april gespeeld en dan… wordt het stil, want…
 1. … Beach is dood? Ik mis in elk geval nieuws of enthousiasme vanuit onze leden…
 2. … een aantal coaches zoeken andere uitdagingen op:
  1. Heren: Thijs gaf dit seizoen al grotendeels de fakkel door aan Thomas en plant voor volgend jaar een coach-loos jaar. Hij blijft wél volleyballen bij Kuros!
  2. Heren: ook Thomas wenst volgend jaar een ander pad in te slaan. Hij is nog zoekend, maar coachen bij Kuros zit er niet meer in.
  3. U13: Thybo last even een coachpauze in. Vooral de combinatie werk-volleycoach weegt en hij wil even gas terugnemen.
Dank-u-wel aan Thijs, Thomas en Thybo (Thiens 🤔) voor hun jarenlange coaching & training voor Kuros!! Ik vraag voor hén speciaal een plaatje aan, op de tonen van Gorki: "A(n)ja, de laatste match, die moet je mij nog schenken!", want als we één ding kunnen doen voor hen, is het de laatste match keihard gaan om te winnen!! In schoonheid eindigen, noemen ze dat!
Stemmen gezocht!
​​De Vlaamse Sportfederatie ondersteunt sportclubs met interessante projecten. Die kunnen we helaas niet allemaal (op)volgen. De (vaak mooie) voorstellen moeten wegens tijdsgebrek of, jawel, personeelsgebrek links laten liggen.
Personeel is een groot woord: wij werken uitsluitend met vrijwilligers! We zijn natuurlijk ook 'maar' een kleine VZW en als sportclub heeft Kuros Heren betere tijden gekend (maar we timmeren hard!), dus... met weinig toch véél doen is de kunst.

Een project die ik toch graag even in het spreekwoordelijke kiekekot gooi, is Geef tieners een stem. Het project wil een antwoord bieden op de drop-out bij 13- tot 19-jarigen, maar ook de 'oudere' jeugd willen ze aan boord van de sportclub houden. Doel van het project is ervoor zorgen dat er mét tieners gesproken wordt in plaats van over tieners. Op die manier kunnen tieners aangeven wat er goed of net niet goed loopt tijdens een training of in de clubwerking.
En door de betrokkenheid te verhogen... verhogen we de groei naar toekomstige trainers, bestuurders of vrijwilligers die de club draaiende houden en mee helpen groeien.

Persoonlijk ben ik al 100 % fan van dit project... maar... ik zou het in de koelkast moeten zetten voor later wegens 'geen tijd'... tenzij... er iemand zijn stem laat gelden én dit project bij VC Kuros Heren wil dragen? Goesting? Mail me! Spreek me aan!

Meer info over dit project vind je op Geef tieners een stem | Sport Vlaanderen 
Kuros groeit… en dat vraagt enige sportiviteit
Jawadde! Wie had dat durven dromen: zaterdag ontvingen we maar liefst 13 vriendjes in één klap bij de training van U7! Hadden ze er 5 voorspeld vooraf, ik zou ze zot verklaard hebben! Het was dan ook een échte overrompeling voor Stephan. Gelukkig nam hij het sportief op, hebben we een 'snelle (en hopelijk goede) oplossing' voor zaterdag en werken we aan een structurele oplossing als er van die 13 ook definitief de stap zetten naar onze club.

Daarmee is het gevoel van de voorbije maanden nog maar eens bevestigd: Kuros groeit! De teller staat op moment van dit schrijven op 99 spelende leden! Ik voorspel binnenkort leuk nieuws...
Ook bij onze U15 en U17 mochten we de voorbije maanden een aantal nieuwe leden verwelkomen. Dit hadden we bij de ploegsamenstellingen eind vorig seizoen niet verwacht! Zo is de oorspronkelijke groep van 9 in de U17 ondertussen gegroeid naar maar liefst 14 spelers én ook de U15 telt er ondertussen 11.

Wij zijn in december al gestart met de ploegplanning voor 2023-2024. Dit is nog wat koffiedik kijken, want zéker ben je pas als iedereen opnieuw inschrijft voor volgend seizoen, maar gelukkig (🤞) is het aantal stoppers telkens vrij klein. Bij de ploegsamenstelling rekenen we voor een jeugdploeg in de 4-4 reeks (U13) op 6 spelers per ploeg. Bij de hogere reeksen met 6-6 spel gaan we voor 9 spelers per ploeg. Zo krijgt iedereen in elke ploeg zéker wedstrijdkansen.
Zo dromen we voor 2023-2024 al luidop van, jawel, een U19 of U17+1/2 (=de 'oudere' U17), een U17 (de 'jongere' U17 + eerstejaars U17), maar liefst 2 ploegen U15 en 2 ploegen U13 én 2 ploegen U11 2B. Op zaterdag blijft de U11 2.0 én uiteraard U9 en U7… maar met het huidig aantal vriendjes… moeten we misschien 2 groepen U9 overwegen…
Voor al die ploegen zijn we nu al op zoek naar trainers/coaches. Wie dus interesse heeft om in het Kurosverhaal te springen als coach/trainer: t'is het moment om ons te contacteren!!!

Dat groeien levert echter ook groeipijnen op… we PLANNEN ploegen met 6 of 9 spelers, zodat iedereen op wedstrijden aan bod komt, maar met méér spelers verminderd het aantal wedstrijdminuten… die nieuwe inschrijvingen leveren niet alleen een rekenkundig probleem op: de ploeg zelf moet opnieuw leren samenspelen, herschikken, bijbenen, zoeken...
Dit leverde ons in december, onder de coaches, een stevige brainstorm op: van "alle spelers evenveel speelminuten toekennen (want sommigen denken écht in minuten)", over "spelerskalender op wedstrijden" tot… "de beste op het veld" mét alle voor- en nadelen.

Toen ik startte als voorzitter, dacht ik -hoopte ik- dat we dit soort discussies konden vermijden… helaas… ondertussen heb ik bijgeleerd én moeten vaststellen dat het niet evident is om iedereen gemotiveerd te houden. Voor sommigen is het aantal minuten wedstrijd hét ijkpunt, voor anderen dan weer het aantal setwinsten van de ploeg, enz.
Voor de coaches is het telkens opnieuw een evenwichtsoefening én absoluut niet het eenvoudigste onderdeel van het coachen. De keuze wie wél of niet op het veld staat heeft véél méér gevolgen dan je kan inschatten: tactisch op het moment zelf, vooruitdenken naar de volgende sets, inschatting van de tegenstander, maar ook… inschatting van elke eigen speler: zijn motivatie, zijn "goesting", zijn "dagje" of concentratie (jawel, soms lukt geen enkele bal…) en zijn sterke punten. Vreemd genoeg kan bij de ene speler "niet opgesteld worden" net motiverend werken, bij de andere net omgekeerd. Daar moet je als coach maar eens wijs uit geraken…

Ik roep dan ook graag op naar enige sportiviteit! De coach beslist en is ook (maar) een mens… neem die beslissingen zeker nooit persoonlijk! Het is de taak (lees: de plicht) van de coach om "in ploeg" te denken. In de volleybal is het niet een speler die de match wint, het is de ploeg! Uiteraard is wél opgesteld worden de max. Wees sportief en zie het "niet opgesteld" zijn als een uitdaging: bewijs jouw coach wat jij in je mars hebt en wat jouw kwaliteiten zijn. Jouw moment komt ook!
En… wees sportief: blijf sporten! Volleybal is méér dan de wedstrijd! Het is 2x per week komen trainen, werken aan techniek en conditie. Het is samen sporten met vrienden. En als vriend beteken je zoveel meer dan als winnaar…

Kuros = sportieve vrienden voor het leven!

Op zoek naar volleybalkampen?
​Op de lidmaatschap-pagina is er een item toegevoegd! Links voor Leden met o.a. een link naar VZW Split, gerenommeerd voor de volleykampen die zij aanbieden! Regelmatig eens gaan kijken is aangeraden (of schrijf je in op hun nieuwsbrief).
Trooper je mee?

Ook jij kan geld doneren aan onze volleybalclub zonder er zelf iets voor te moeten betalen! Wist je dat, wie bv. zijn reis boekt met Trooper-aanmelding, écht wel Kuros zou kunnen sponsoren! En dat voor geen cent meer... 

Koop je regelmatig iets online? 

 1. Check EERST ONZE SPONSORS! ;-)
 2. Surf dan naar https://trooper.be/kuroszulteheren
 3. Zoek je favoriete webshop 
 4. en plaats je bestelling...

Nadien krijg je een mailtje van Trooper met hoeveel centjes je voor Kuros spaarde. Zo gemakkelijk is het, en nee… de artikelen zijn niet duurder als je via Trooper besteld. Test maar eens uit!


Zo simpel is het! Op die manier verdiende Kuros vorige maand € 97! Dit is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen én hoe méér jullie aan ons denken bij het Trooperen, hoe lager we het inschrijvingsgeld kunnen houden! Dus alvast een dikke merci aan wie wél al aan ons dacht!

Enkele voorbeelden van webshops die deelnemen zijn Dreamland, Decathlon, Coolblue, Bol, JBC, TakeAway, Farmaline en nog 600 andere. Vind je jouw ding niet bij onze sponsors? Denk dan aan Trooper!


Kuros = Jeugdvriendelijke Volleybalclub
​We ontvingen vandaag van Volley Vlaanderen het label Jeugdvriendelijke Volleybalclub!

Jawel, best trots, maar we hebben er dan ook ons best voor gedaan! De startdag eind augustus, een idee van Leen De Neve, zag het levenslicht in 2021. We hebben ook volop ingezet op de vriendjesdagen (en doen hier dit jaar opnieuw aan mee!) én vorig seizoen sloten we ook voor het eerst aan bij Start2Volley-tornooien voor de U9, en ook dat was een "schot in de roos"!
Ook het aanbieden van balgewenning (U7) en volley-initiatie (U9) is hierbij doorslaggevend:  het is een stevige basis voor onze jeugdwerking.

Dit seizoen blijven we werken aan een goede jeugdopleiding: voor élke ploeg werd een goede technische trainer gevonden! We zetten opnieuw volop in op startende jeugd. Hierbij hebben we niet alleen aandacht voor de kleinsten onder ons, want ook in de U13, U15 én U17 mochten we nieuwe spelers verwelkomen!

Vorig seizoen hebben we ook werk gemaakt van de 'KurosAspiranten': we gaan in eigen rangen op zoek naar coach- én scheidsrechterstalent! Dit jaar zetten we dit initiatief zeker verder, want onze jeugd is de basis van onze toekomstige Heren!!

Het is misschien 'maar een label', maar toch ééntje waar wij best trots op zijn!

Microsoft erkent VZW Kuros Zulte als Non-profit...
​... en dat levert ons een aantal voordelen op!

Vanaf nu beschikken wij over maar liefst 300 gratis Microsoft 365 Business Basic-abonnementen én 10 gratis Business Premium-abonnementen. Ruimschoots voldoende om alle medewerkers van Kuros Zulte vanaf nu een volwaardige account op Microsoft 365 met bijhorende mailbox, toegang tot OneDrive van VZW Kuros Zulte, Teams, de online office-apps,... te geven.

Daarnaast krijgen we alle extra abonnementen die we nodig zouden hebben aan NonProfit-prijzen en geloof me: daar zit een serieuze korting op!

Op die manier kunnen we onze 'digitale' omgeving verder uitbouwen en de werking van onze VZW verder digitaliseren met een professioneel topproduct. 

De 10 Business Premium abo's worden voorbehouden voor de bestuursleden die het échte werk doen. Alle andere leden die op één of andere manier actief meewerken, kunnen dus een @vckuroszulte.be krijgen...
Interesse? Vul dan het aanvraagformulier Microsoftaccount @vckuroszulte  in!Sportclub met steun van