VC Kuros Zulte

 

De Heren A zetten een puike prestatie neer door de leider in 1e provinciale, Dynaco Lede, met 3-0 cijfers naar huis te sturen. Kuros acteerde 3 sets op hoog niveau, waardoor Lede geen aanspraak kon maken op deelwinst. Kuros komt hierdoor op een 7e plaats.
Kuros B verloor net zoals vorige week, dit keer in de competitie, met 3-0 van Temse. Zij staan hierdoor op een 9e plaats.

Waar Kuros enkele weken terug nog quasi kansloos verloren tegen Zele-Berlare, namen ze in de bekercompetitie knap revanche. De rollen waren volledig omgedraaid deze keer en het was Kuros die de lakens uitdeelde. Een knappe 0-3 zege en een plaatsje in de 1/8e finale tot gevolg.
Kuros B moest zijn meerdere erkennen in reeksgenoot Temse. Setwinst zat er nooit in tegen een superieur Temse, waardoor onze Heren B uitgeschakeld zijn in de beker KOVV.

Kuros A speelde een wisselvallige partij op bezoek bij Lochristi-Wachtebeke. Bij momenten waren ze de betere ploeg, maar dat wisselden ze af met slordig inefficiënt volleybal. Ze gingen dan ook de boot in met 3-1. Kuros B kon ook voor geen 2e overwinning zorgen dit seizoen. Ze verloren 3-1 bij Herzele/Borsbeke na een spannende partij.

Kuros A begon dramatisch aan hun thuiswedstrijd tegen Assenede. Het werd de eerste 2 sets weggespeeld door een sterk Assenede. Maar de heren A herpakten zich knap, kwamen terug tot 2-2 en dwongen verdiend een belle af. Daarin verloor het nipt, waardoor ze een eerste thuisnederlaag sinds lang aangesmeerd krijgen.

ZULTE / ASSENEDE -

Hoewel Zulte zijn libero Thomas Roobroeck moest omvormen naar passeur en moest harken om voldoende nieuwe spelers aan te trekken, won de nieuwkomer al een van zijn eerste twee matchen.

De heren B zijn knap begonnen aan hun seizoen in 3e provinciale. Na een aarzelende start, deden ze de match kantelen en wonnen verdiend met 1-3 cijfers van Zele-Berlare. Onze heren A bekampten enkele uren later ook Zele-Berlare in 1e provinciale. Ze konden de lijn van de openingswedstrijd niet doortrekken en verloren kansloos met 3-0.

3 jaar nadat het team in in divisie werd opgedoekt, mocht Kuros A alweer zijn opwachting maken in de hoogste provinciale reeks. Met Moerbeke-Waas stond wel direct een stevig team op hen te wachten. Maar Kuros speelde knap volleybal en streed voor elk punt. Ze hielden de 3 punten verdiend thuis en gaven onmiddellijk hun visitekaartje af als promovendus. Onze heren A zijn ondertussen al 29 competitiewedstrijden ongeslagen in eigen huis. Benieuwd waar deze reeks eindigt…

Een van de verrassingen van de eerste speeldag in eerste provinciale was de 3-1-zege van nieuwkomer Zulte tegen titelkandidaat Moerbeke.

Het Wekelijks Nieuws stelde de 2 herenploegen van VC KUROS ZULTE HEREN voor in de editie van 9 september 2016

Onze sponsors
Calendar
Birthdays
21/09
bert de langhe
23/09
Frank Debo
23/09
Kim Peirs
23/09
Levi Vandamme
26/09
Kurt Moerman
Blijf op de hoogte

© 2019, website powered by Twizzit.com