Omdat Zulte in zijn jongste vijf matchen, op die ene keer na, steeds de volle buit pakte, leek het ook niet kansloos tegen leider Stekene-Sint-Gillis. Spelverdeler Thomas Roobreock (25) en zijn maats werden echter overklast en werden met 3-0 afgepoeierd.

 

Speel je al lang bij Zulte?

Thomas Roobroeck: “Van bij de jeugd groeide ik door naar het senioresteam, waarmee ik in tweede divisie speelde. Nadat ik gestopt was met het volleybal, hervatte ik bij Zulte in derde provinciale. Ik fungeerde als passeur en hoekaanvaller, maar vooral als libero. Dit seizoen ben ik opnieuw spelverdeler.”

Bevalt die positie jou?

“Ik sta liever als libero op het terrein, maar ook als setter trek ik mijn plan. Met mijn lengte (1,78 meter, red.) en beperkte sprongkracht kom ik vaak te kort aan het net.”

Voldoen de resultaten aan de verwachtingen?

“We begonnen met een zege tegen Moerbeke, maar daarna verloren we driemaal op rij. Met onze fel gewijzigde spelerskern was het zoeken naar de juiste positie van iedere speler. Het ging geleidelijk beter en dat resulteerde in vijf opeenvolgende overwinningen, met slechts vier verloren sets en een 14 op 15.”

Rekende je op punten in het duel met Vamos?

“Omdat we in een positieve flow zaten en Vamos met 3-1 de duimen had gelegd tegen het laag geklasseerde Ename B, verwachten we alvast beter dan een 3-0 nederlaag. We hoopten minimum een puntje te sprokkelen.”

Waarom lukte dat niet?

“We kregen geen vat op de zware opslagen van vooral Jonas Vereecken. Hij maakte het verschil. We gingen receptioneel onderuit. De receptie was ook in andere matchen ons zwakste spelonderdeel. Dat kwam nu tegen Vamos nog meer tot uiting.”

Hoe verliep de match?

“In de eerste twee sets deden we nog mee. Toch moesten we steeds achtervolgen. Ik had nooit het gevoel dat we de deelwinst zouden binnen rijven. Wegens de hoge opslagdruk van de tegenstander raakten we nooit in ons spel. Omdat de recepties niet secuur genoeg waren, stonden onze de hoekaanvallers te veel onder druk en botsten ze vaak op het stevige blok van Vamos. In de slotset slikten we na de 8-8 opnieuw een puntenreeks.”

Door Ivan Vanhove