Nadat eersteprovincialer Zulte vorige week vijf sets nodig had om zijn competitieduel met Eevoc te winnen, versloeg het vorig weekend dezelfde reeksgenoot met 0-3 in de 1/8ste finale van de KOVV-beker. Andries Nachtergaele (35) was weer een sterkhouder;


Behalve vier jaar bij Nazareth verdedigde Nachtergaele steeds de kleuren van Zulte. Hij trainde destijds mee met het toenmalige Kuros A in eerste nationale en stootte met de B-ploeg door naar divisie.

Hoe kwam je in eerste provinciale terecht?

Andries Nachtergaele: “De club hervatte met een A- en B-ploeg in derde provinciale. Een van beide steeg als kampioen naar tweede provinciale. Nadat de B-ploeg eigenlijk A-team was geworden, werden we vorig seizoen vicekampioen. Dat leverde ons een tweede promotie op rij op.”

Werd de kern behouden?

“Liefst zes spelers stopten en twee anderen kozen voor onze B-ploeg. We moesten dus op zoek naar alternatieven. Vijf spelers werden van een andere ploeg binnengehaald. Bovendien konden we twee hervattende spelers strikken. Daardoor kregen we een kern bijeen met veertien man.”

Hoe verloopt de competitie?

“Onder meer omdat libero Thomas Roobroeck spelverdeler was geworden en we veel nieuwkomers moesten inpassen, was het aanvankelijk zoeken. Het gaat echter almaar beter. In onze jongste vier matchen haalden we twaalf op twaalf. Daardoor rukten op naar de derde plaats. De titel ambiëren we niet. Met de top vijf zijn we tevreden, maar we dromen wel van de KOVV-beker.”

Hoe verschilden beide matchen tegen Eevoc?

“In de competitie was de kern van onze tegenstander voltallig. Voor de bekerwedstrijd ontbraken hun vaste setter en hun opposite. Die werden vervangen door twee jongeren. Aanvankelijk kregen we onze receptie evenwel niet onder controle. Daardoor hielden de gastheren tot de tweede technische time-out gelijke tred. In tegenstelling tot de panikerende thuisploeg, bleven wij wel rustig. Daardoor hadden we in het tweede deel van de drie sets aanvallend een lagere foutenlast.”

Door Ivan Vanhove