Nadat eersteprovincialer Zulte vorige weekend zijn competitiematch tegen Ertvelde-Evergem met 2-3 won, staan beide subtoppers vanavond opnieuw tegenover elkaar in de 1/8ste finales van de KOVV-beker.


“We genieten opnieuw van het thuisvoordeel en zijn gemotiveerd om sportief revanche te nemen voor de nipte nederlaag van vorige week”, bevestigt coach Luc Verkimpe Van Eevoc. “Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Wellicht wordt het opnieuw een spannend duel. De vorm van de dag kan de doorslag geven. De twee teams kennen nu mekaars sterkten en zwakten. De coaches zullen dus een tactisch plannetje hebben. Kuros heeft twee degelijke hoekaanvallers en een dito opposite met veel ervaring. Zijn setter heeft veel aanspeelpunten. Met onze service moeten we proberen de receptie van de gasten te ontregelen. Hopelijk beperkt dat hun aanvalsmogelijkheden. Mijn mannen moeten nog rustiger zijn op cruciale momenten. Wij panikeren niet zo snel als Eevoc.”

“De competitiematch was een goede algemene repetitie voor de bekerwedstrijd van dit weekend”, stelt speler-trainer Stef Engels van Kuros. “We hebben onze zinnen gezet op de Oost-Vlaamse beker. Voor ons is dit dus een belangrijke wedstrijd. Individueel hebben wij meer kwaliteit. Net zoals ik speelden ook veel van mijn teamgenoten in de divisiereeksen. Ons team komt almaar beter op dreef. Eevoc heeft echter ook een sterk geheel. Ik verwacht veel weerwerk.”