EVERGEM / ZULTE -

Met de tweestrijd tussen Ertvelde-Evergem en Zulte staan dit weekend twee subtoppers tegenover elkaar. Met drie punten minder dan leider Vamos delen ze de derde plaats.


“Ik verwacht van de gasten een felle repliek”, zegt Frederik Van Beveren. Die middenblokker fungeert al enkele weken met succes als hoekaanvaller.

“Dat is een toevallige ingreep van onze coach Luc Verkimpe. Ik voel me goed op mijn nieuwe positie. Het is jammer dat we na 12 op 12 vorige week het duel met koploper Stekene-Sint-Gillis met 3-0 verloren. We konden aanspraak maken op minimum een punt. Zulte is dankzij 9 op 9 bezig met een opmars. Die nieuwkomer in onze reeks heeft veel ervaring. Eevoc geniet echter het thuisvoordeel en onze kern is voltallig. Dat biedt meer mogelijkheden. Niels Van Heule kan opnieuw als opposite fungeren en Jelter Buzeyn is inzetbaar als hoekaanvaller.”

Pieter Verhamme (Kuros Zulte): “We amuseren ons”

“Ik ken onze eerstvolgende tegenstander niet, maar in eerste provinciale kan nagenoeg elk team van zijn reeksgenoten winnen. Wellicht wordt het een spannende match”, oordeelt basispion Pieter Verhamme (28). Die ex-speler van Kuros keerde na een ommetje bij Borsbeke-Herzele terug naar Zulte.

“Dat deden nog andere jongens en er werden nog meer ervaren spelers aangetrokken. Op en naast het terrein amuseren we ons. Niets moet, maar wie traint of speelt, gaat steeds voluit. De 9 op 9 in onze jongste drie matchen bewijst dat we goed bezig zijn. Hopelijk trekken we de positieve lijn door.”